Meikkipohjan tekeminen – askel askeleelta

makeup-for-acneSiveltimellä, sormin, taputellen, hieroen, voiteen kanssa vai ilman? Kelläpä meistä ei olisi tämän tyyppisiä dilemmoja liittyen meikkipohjaan? Lue lisää oppiaksesi muutaman vinkin joilla tehdä täydellinen meikkipohja.

Hoida ensin. Yksikään meikkivoide ei näytä hyvältä iholla joka on huonossa kunnossa. Jos teet meikin ennen töihin tai kouluun lähtöä, eli niin sanotun arkimeikin, virkistä kasvosi ohuella päivävoiteella tai taputtele iholle hiukan kosteusvoidetta (tämä tulisi tehdä varsinkin talvella) ja suihkauta kasvoille kasvovettä ennen kuin laitat meikkivoiteen. Jos teet iltameikkiä, aloita ensin täydellisellä päivämeikin poistolla. Älä parantele meikkiä jota olet jo käyttänyt koko päivän. Ainoa mitä saat tällä tavoin saavutettua on ällöttävä monikerroksinen meikki joka näyttää aivan maskilta. Seuraavaksi puhdista kasvosi meikinpuhdistuksella, kuori kasvosi ja laita kasvoille maski.

Ennen kuin aloitat meikkipohjan tekemistä, taputtele kasvoille kosteusvoidetta tai hiero kasvoihin kasvoöljyä.

Kuinka tehdä meikkipohja kesällä? Aloita kosteusvoiteella ja jatka aurinkovoiteella. Tämän jälkeen, tee normaalit meikkirutiinit. Jos pelkäät, että kasvojesi kuivat kohdat näkyvät meikin läpi, kuori ihosi ensin. Tämän tulisi tasoittaa kasvosi ja helpottaa muiden tuotteiden laittamista. Kun tullaan siihen vaiheeseen, että laitat aurinkovoidetta, laita sitä sillä tavoin kuin mitä ohjeet sanvat. Ainoastaan tuotteen oikeanlainen käyttö estää kasvojasi kuivumasta ja ylimääräisestä kasvojen vaalenemisesta (vaikkakin aurinkovoide aina hiukan vaalentaa kasvojen väriä). Tähän toki on myös hyviä uutisia, osa tuotteita jotka suojaavat auringolta voivat korvata meikkipohjan kokonaan.

Nyt, tehdään meikkipohja. Purista hiukan tuotetta kämmenselällesi. Tällä tavoin tuote tuote lämpiää nopeasti ja tuotteen levittäminen kasvoille on helpompaa. Meikkiä voidaan levittää siveltimellä, sienellä tai sormin. Kaikki tavat ovat yhtä hyviä ja voit valita sen mikä sopii sinulle parhaiten. . Asia jota kuitenkin turhan usein väheksytään, on se, että osa meikkivoiteista tulisi levittää niille suositellulla tavalla, sillä niiden parhaat ominaisuudet tulevat tällä tavoin esille. Taputtele meikki hellästi kasvoille. Jos tarvitset suuremman peittävyyden, lisää toinen kerros tuotetta. Käytä peitevoidetta sellaisiin kohtiin joihin tarvitset extrapeittävyyttä, esimerkiksi akne, ihottumat, tummat silmänaluset. Lopuksi, kiinnitä meikki värittömällä puuterilla.