Kuinka saada sileä iho?

Beauty

Beauty

Vastaus on yllättävän helppo. Puhdistus, kuorinta ja kosteutus. Kaikki riippuu siitä millaisia meikkejä aiot käyttää. On yleisesti tiedossa, että luonnonmukaiset ja ekologiset meikit ovat kaikkein parhaimpia. Pohjustusaineet myöskin parantavat ihoa yhdessä korkealuokkaisten meikkien kanssa. Näiden lisäksi ihosi kunto riippuu siitä miten hoidat sitä ja käytätkö meikkejä oikein.

Ensimmäinen vaihe on kunnollinen meikinpoisto ja kasvojen pesu. Poistaaksesi meikit, käytä ihovoidetta (jos ihosi on kuiva), voidemaista poistoainetta (jos ihosi on normaali) tai apteekin suosittelemia aineita (mikäli ihosi on herkkä tai sinulla on esim. akne). Laita pieni määrä ainetta vanulapulle ja paina se ihoasi vasten. Odota, kunnes meikki alkaa ns. sulamaan ja siten puhdista iho kasvovedellä. Jos sinulla on akne tai kärsit mustapäistä, on suositeltavaa käyttää kasvovettä jossa on puhdistushappoja. Tällä tavoin ehkäiset epätäydellisyyksiä kasvoiltasi.

Ei ole yllättävää, että ihmiste joilla on kuiva iho tulisi käyttää kosteuttavia kosmetiikkatuotteita.

Ihon kuorinta on toinen vaihe kasvojen huolenpitoa. Muista valita sellainen kuorintatuote joka sopii sinun ihotyypillesi. Entsymaattinen kasvokuorinta tekee ihmeitä iholle joka on herkkä. Et ärsytä ihoa sillä kuorintaprosessi vain poistaa kuolleen ihosolukon kasvoilta. Rakeiset ihokuorinnat kuuluvat mekaanisiin kuorintoihin. Näillä saa kuorittua ihon vielä tarkemmin ja nopeammin.

Kun olet kuorinut ihon, laita iholle maski. Voit valita eri tyyppisistä maskeista, osa on ns. peel-off maskeja, toiset sellaisia joita ei tarvitse huuhdella pois aina niihin maskeihin jotka kuivuvat kasvoillemme tehden käytännössä oman kuoren siihen päälle. Kaikkein suosituimpia ovat savimaskit. Voit myös tehdä maskin itse kotona esimerkiksi hunajasta tai avokadosta.

Viimeinen vaihe kasvoille on kosteutus. Muista, että heti sen jälkeen kun olet huuhdellut maskin pois kasvoilta, kasvot saattavat tuntua kuivilta tai supistuneilta. Kosteuttaaksesi sen, käytä kunnon voidetta tai öljyä. Luonnollisestikin, valitse sellaiset tuotteet jotka sopivat sinun ihotyypillesi, tarkoitukseesi ja sesonkiin (Talvi/kesä). Täsmentääkseni, öljyiset voiteet ovat hyviä talvella ja toimivat parhaiten kuivalle iholle. Kesällä riittää ohuet voiteet ja ne antavat itseluottamusta rasvaisemmalle iholle.